Als de nieuwsbrief niet juist wordt weergegeven, klik hier

november 2013     Nijmegen, Parkweg

HERMON Erfgoed heeft in samenwerking met de gemeente Nijmegen een informatieavond georganiseerd voor de omwonenden van de Parkweg, Pijkestraat en Lange Hezelstraat te Nijmegen. Het doel van deze avond was, om de omwonenden een actueel beeld te geven van de plannen omtrent de sloop en nieuwbouw van de voormalige Stadsdrukkerij (Pijkestraat) en de herontwikkeling van het voormalige Belgisch Consulaat (Parkweg). Beelden van de presentatie kunt u downloaden via onze website. Naar aanleiding van deze informatieavond heeft HERMON Erfgoed een tweetal klankbordgroepen georganiseerd om zo samen met de bewoners van gedachten te wisselen en samen te werken aan een kwalitatief breed gedragen plan, voor de nieuwbouw van onder meer 42 appartementen.

Lees meer


Loenen aan de Vecht, Beek en Hoff

HERMON Erfgoed heeft een gemotiveerde bieding uitgebracht op het rijksmonumentale gemeentehuis Beek en Hoff te Loenen aan de Vecht. Inmiddels hebben wij onze plannen gepresenteerd aan het gemeentebestuur van de gemeente Stichtse Vecht. In december van dit jaar wordt aan de gemeenteraad ons voorstel en van één andere partij ter besluitvorming voorgelegd. Op korte termijn zal dus duidelijk worden wat de nieuwe bestemming wordt van deze prachtige locatie aan de Vecht en wie de (her)ontwikkelaar zal zijn.Toetreding Mr. J.H. (Jan) Ekkers, Raad van Advies

Vanaf september 2013 is de heer Jan Ekkers toegetreden als lid van de Raad van Advies van HERMON Erfgoed. In het verleden is hij onder meer werkzaam geweest als burgemeester van de gemeente ’s-Gravenzande, wethouder van de gemeente Zeist, Gedeputeerde en loco Commissaris van de Koning(in) in de Provincie Utrecht. Wij zijn zeer verheugd met zijn benoeming.Terugblik op presentatie 'Levende Monumenten' en opening HERMON Erfgoed/Netwerk BV

Op dinsdag 29 oktober jl. vond de officiële opening plaats van het kantoor van HERMON Erfgoed/Netwerk, in het rijksmonumentale Slot Zeist. Zo’n 100, op persoonlijke titel uitgenodigde, gasten waren bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig. In de presentatie van de heer Siebinga (directeur Nationaal Restauratiefonds) werd het belang van ‘Levende Monumenten’ nog eens onderstreept. Aansluitend hierop werd een cheque uitgereikt aan de directie van Slot Zeist BV, ten behoeve van het realiseren van een centraal bewegwijzeringsbord op het Slotplein. Op de foto ziet u de directie van HERMON Erfgoed en van Slot Zeist.HERMON Netwerkbijeenkomst 17 september jl.

Op 17 september jl. organiseerden wij voor de tweede maal in 2013 de HERMON Netwerkbijeenkomst voor al onze leden. In het bijzonder werden onze negen nieuwe adviseurs geïntroduceerd. De nieuwe leden kregen het koperen HERMON Netwerk schild uitgereikt door directeuren Jan de Mooij en Machiel van der Plas. Hiermee telt het HERMON Netwerk inmiddels ca. 20 lid bedrijven die actief zijn als nationaal kennisplatform op het gebied van herontwikkeling van monumentaal vastgoed. Dit maal vond de bijeenkomst binnenshuis plaats; de HERMON Netwerkleden werden ontvangen op het rijksmonumentale Slot Zeist, waarna onder leiding van Fred Schoorl, directeur BNA (Bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten) een inspirerende paneldiscussie plaatsvond. Een actueel thema dat centraal stond: 'kansen en bedreigingen van financiering van (monumentale) vastgoedontwikkelingen en het vlot trekken van vastgelopen projecten'. 

Lees meer


Toetreding nieuwe leden HERMON Netwerk

Met trots delen wij u mede dat de volgende vier organisaties laatstelijk zijn toegetreden tot ons HERMON Netwerk: Kentie & Partners Architekten BV, BOAG, Fugro GeoServices en Bouw- en RestauratieAdviesburo Holtzer. Wilt u ook aansluiten bij het HERMON Netwerk of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Simone Hendriks, bereikbaar via: shendriks@hermonerfgoed.nlScholarshipuitreiking Richard Krajicek Foundation

Op vrijdag 11 oktober jl. kregen 136 scholarshippers van de Richard Krajicek Foundation in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk een studiebeurs uitgereikt voor het komende jaar. Met trots hebben onze scholarshippers, Joey Koster en Ferhat Arslan hun start oorkonde in ontvangst mogen nemen. Door deze maatschappelijke betrokkenheid wordt het mogelijk gemaakt dat ook zij een kans krijgen om verder te leren en zichzelf en de buurt verder te ontwikkelen. Een kans die zij anders niet gekregen zouden hebben. Op de foto ziet u Richard Krajicek, Joey Koster en Jan de Mooij.

Lees meer


In Memoriam, drs. D.A. (Dick) Regenboog

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van de voorzitter van onze Raad van Advies:

 

drs. D.A. (Dick) Regenboog

 

Op 30 oktober 2013 in de leeftijd van 72 jaar.

 

Dick was van onschatbare betekenis in de opstartfase van ons bedrijf. Zijn loyaliteit en deskundigheid waren, en blijven in de toekomst een inspiratie voor ons.

 

Wij wensen zijn familie en naasten veel sterkte toe met het dragen van dit grote verlies. 

 Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf dan hier uit.
Copyright © HERMON Erfgoed B.V.